Zarezerwuj bilet lotniczy

9 Tylko wybrane daty

Wymagane pole

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Wymagane pole

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Wymagane pole

  • Tylko wybrane daty
  • +/- 1 dzień
  • +/- 3 dni

{{ validationErrorMessage }}

+
-
+
-
+
-
Szukaj

Wymagane pole

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Wymagane pole

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Wymagane pole

  • Tylko wybrane daty
  • +/- 1 dzień
  • +/- 3 dni

{{ validationErrorMessage }}

+
-
+
-
+
-
Szukaj
Zmień miejsce wylotu

Wymagane pole

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Wymagane pole

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Wymagane pole

{{ validationErrorMessage }}

+
-
+
-
+
-
Szukaj
Kontakt

Napisz do nas jeśli pytania dotyczące naszych wypraw lub aktywności lub potrzebujesz pomocy w organizacji podróży. Jeżeli natomaist Twoje pytanie dotyczy biletów lotniczych zakupionych online, należy skontaktować się z obsługą klienta.

Wymagane pole
Wymagane pole
Wymagane pole
Wymagane pole
Wymagane pole
Wymagane pole

Dziękujemy za Twoją wiadomość! Jeden z naszych doradców odezwie się do Ciebie najszybciej jak będzie to możliwe.

Umów się na bezpłatną rozmowę telefoniczną z jednym z naszych doradców ds. podróży.

Wymagane pole
Wymagane pole
Wymagane pole
Wymagane pole
Wymagane pole
Wymagane pole
Wymagane pole
Wymagane pole
  • {{officeOption}}
Wymagane pole

Dziękujemy za Twoją wiadomość i cieszymy się, że chcesz z nami porozmawiać o Twojej podróży.

Na pewno odezwiemy się do Ciebie w celu potwierdzenia terminu rozmowy.

Sprawdź maila :)

 

Kontakt Czat
Novicell

Podróżuj i mieszkaj w Australii

Jeśli macie od 18 do 30 lat, wziąż możecie zrealizować marzenie podróży po Australii z możliwością legalnej pracy, która pokryje jej koszt. Working holiday - zwiedzaj Australię i zarabiaj pieniądze!

Wiza "working holiday" daje Wam możliwość pobytu oraz pracy w danym kraju przez 12 miesięcy. Należy pamiętać, iż w jednym miejscu możecie być zatrudnieni przez maksymalnie przez 6 miesięcy. Możliwości pracy są niezliczone: kawiarnie, bary, praca na farmie, lecz jeśli chcecie pracować w szpitalu, szkole lub przedszkolu, musicie mieć ze sobą niezbędne zaświadczenia zdrowotne.


Co to jest "Working Holiday Visa Maker"?

Australia oferuje program "Working Holiday Maker". Wiza daje Wam możliwość pobytu w Australii przez 12 miesięcy. Wiza z założenia oferuje opcje połączenia pracy z podróżowaniem. Po otrzymaniu "Working Holiday Visa", będziecie mieli 12 miesięcy na przybycie do kraju. Jednym z warunków by otrzymać wizę jest znajdowanie sie w odpowiednim przedziale wiekowym (18-30 lat).
W jakim wymiarze powinienno się pracować podczas working holiday?

Decyzja należy do Was. Na wizie working holiday, możecie pracować na pół etatu, cały etat, zlecienie, a nawet odbywać wolontariat. Istnieje wiele możliwości pracy, szczególnie w przemyśle turystycznym, hotelarstwie, agroturystyce czy gastronomii.

Gdzie mogę znaleźć oferty pracy?

Najlepiej mieć oko na ogłoszenia dostępne na stronie www.careerone.com.au. Informację o dostępnych miejscach pracy na farmach w Australii można znaleźć na oficjalnej stronie Harvest Trail .

Ile będę w stanie zarobić?

Płatność oraz warunki zatrudnienia są regulowane przez prawo australijskie. By sprawdzić dokładne stawki oferowane w różnych przemysłach, prosimy odwiedzić stronę: Fair Work Ombudsman.

W celu otrzymania wypłaty, konieczne jest założenie australijskiego konta bankowego oraz otrzymanie numeru podatkowego (australijskiego odpowiednika NIP-u). KILROY oraz nasi australijscy partnerzy pomogą Wam w załatwieniu wszystkich formalności.

Czy mogę opuszczać i wracać na teren Australii posiadając wizę working holiday?

Gdy wiza jest ważna, możesz wielokrotnie opuścić oraz wrócić na teren kraju.

Czy mogę zostać dłużej?

Jeśli posiadasz wizę working holiday i pracujesz w specjalnych regionach Australii, masz możliwość przedłużenia podbytu na kolejne 12 miesięcy aplikując o kolejną wizę. By być objętym taką mozliwością, należy posiadać minimum trzymiesięczny staż pracy na farmie lub na plantacji podczas pobytu na pierwsze visie "working holiday". Zawsze należy sprawdzić czy miejsce, w którym pracujecie spełnia wszystkie wytyczne. Należy pamiętać, że za przekroczenie dozwolonego czasu pobytu w Australii nakładane są wysokie kary. Może się to wiązać również z brakiem możliwości powrotu do Australii.

Czy mogę uczyć się/studiować podczas working holiday?

Mając wizę working holiday na 12 miesięcy, macie możliwość studiowania jedynie przez 4 miesiące. Program working holiday nie jest przeznaczony na pełnowymiarowe studia.

Ile pieniędzy powinienem mieć ze sobą podczas working holiday w Australii?

Wybierając sie do Australii należy pamiętać, by mieć wystarczająco oszczędności żeby być w stanie utrzymać się podczas pierwszych miesięcy pobytu w Australii.

alt

Masz pytania odnośnie working holiday w Australii?

Jeśli masz pytania odnośnie ofert pracy, zakwaterowania, wiz lub potrzebujesz pomocy w rezerwacji biletów lotniczych, zawsze możesz wysłać maila do naszych doradców, którzy zawsze służa poradą.

Napisz do nas!